Adó 1% felajánlás

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

• Ha egyéni vállalakozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1% -áról szóló rendelkező nyilatkozatot.
  • Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
  • Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint az szja adatlap letölthető a NAV daláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet.
  • Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.
  • A Munkáltatói adómegállapításhoz  május 10-ig a bevallás részeként a 1053. és 1053E számú bevallás Egysza lapjának kitöltésével rendelkezhet adó 1 százalékának felajánlásáról, melyet egy lezárt borítékban adhat át a munkáltatójának. Ebben az esetben ne felejtse el feltűntetni a borítékon adóazonosító jelét.

Minden évben az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet.

A lezárt borítékot a személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

FONTOS!

A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan NEVÉT, állandó CÍMÉT és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ÍRJA ALÁ.
Amennyiben Másus 20.-ig nemküldi be a rendelkező nyilatkozatot, az érvénytelen lesz!

Tennivalók adó 1% felajánlásához

A kinyomtatott és kivágott nyilatkozatot tegye egy olyan szabvány méretű borítékba, amelyben az éppen elfér.
A lezárt borítékon tüntesse fel nevét, állandó bejelentett lakcímét és adóazonosító jelét.
A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékot május 20-ig adja le a munkahelyén vagy tegye adóbevallása mellé, és juttassa el az adóhatóság címére.

Kik Rendelkezhetnek adójuk 1 százalékáról?

Azok a magánszemélyek, akiknek tárgyévben adófizetési kötelezettségük keletkezett, és a személyi jövedelem adójukat következő év május 20. napjáig megfizetik a NAV felé.
Kivételt képeznek azok az adófizetők, akik fizetési halasztásra, könnyítésre irányuló engedélyt kaptak a hivataltól.

Pénzbeni adományát az alábbi bankszámlára juttathatja el:
Erste Bank Hungary Rt: 11600006-00000000-07010055