Anga Szabolcs

Anga Szabolcs

Anga Szabolcs 4 éves kisfiú.
Született 2002.01.25-én.
Lakik: 3384. Kisköre, Thököly u 8 sz.

A szülők felfigyeltek Szabolcs instabil járására, és  szakorvoshoz fordultak.
Először 2004 augusztusában vizsgálták a Markhot Ferenc Megyei Kórházban.
Diagnózis: Pes planus. Ugyanitt genetikai vizsgálat időpontját is kitűzték.
A szülők számára feltűnt, hogy a gyerek nem tud guggolni, ha letottyan csak kapaszkodva, tud felállni. Állapota romlott, fáradékonyabbá vált, sokat esik, ügyetlenebb. Ezért kérik az újabb kivizsgálást.

2005. január 27-én kivizsgálták a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Neurológiai Osztályán.
2005. április 26-án a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Neurológiai Osztály diagnosztizálta a spinális izomatrófiát és a DNS mintájában az SMN gén 7. és 8. exonjának homozigóta delécióját.
2005. december 6-án szakvélemény készült a Mozgásvizsgáló Országos Szakértői és Rehabilitációs Bizottság és Gyógypedagógiai Szolgáltató Központban.
Diagnózis: SMA III.

Alapítványunk a meglévő leleteket kijuttatja Kijevbe Dr. Picskur professzorhoz véleményeztetés céljából, valamint felkéri a kijevi klinikát a gyógykezelésre.
A kijevi szakvélemény és árajánlat megküldése után az alapítvány bevonva a gyűjtő alapítványokat megkezdi a gyűjtést és a szervezést.

2006 szeptember. 03-án repültek Kijevbe. Az alapítvány budapesti vezetője kísérte el, kint a kezelés ideje alatt végig vele volt az alapítvány által megbízott ukrán tolmács doktornő is.
A gyógykezelés 4-én kezdődött, várhatóan egy illetve két hétig tart.

 

       

 ( A képek Kijevben készültek az állatkertben, és a közeli kórházban. )

 

 Kijevi Jelentés

Anga Szabolcs2006. okt. 23- 29-ig Az Ukrán Tudományos Akadémia Idegsebészeti Intézet V.sz. Klinikáján tartózkodott Spin. Muscul. Dysptrophia. Diagnózissal. Endokunbakisan humán embrionális agyejt suspensiot kapott. ( nest plus 500 000 x e 2 szer.)

Ajánlót gyógyszeres kezelés:
lecitin 3×1/2 tabletta, naponta egy hónapon át.
Lucetan 2x 0.8 naponta egy hónapon át.
Neurovitán 3x 1 tabletta egy hó napon át.
6 hónap múlva kontrol.

Anga Szabolcs második alkalommal vett részt klinikai kezelésen. Az első kezelése sikeres volt melyet otthoni vizsgálati eredmények is alá támasztanak.

Kezelő orvosa elmondása szerint ilyen még nem tapasztalt, hogy Szabolcs állapotában nincs romlás, sőt némi javulás tapasztalható. Édesanya elmondása alapján Szabolcs mozgékonyabb lett jobban viseli a terhelést. A napi sétáknál egyre messzebb megy, és nem fárad.

Klinikai kezelését jól tűri. Igaz megérkezés után belázasodott. A klinika gyermekorvost hivatott hozzá és egy napi pihenés és állandó orvosi felügyelet mellet kapta meg a sejt beültetést.
A második beültetés már problémamentes volt így Szabolcs Vasárnap elhagyja a klinikát és utazik haza.

A kint tartózkodás alatt több kétoldalú meg állapodást kezdeményeztünk a jobb és hatékonyabb orvosi kezelés érdekében.
Megállapodást készítettünk elő a Kijevi össejtbankkal, valamint egy orvosi és gyógyászat ellátó biztosítóval.
A megállapodások biztosítják, hogy csak az Ukrán Egészségügyi Minisztérium által megfelelő Certifikációval és megfelelő orvosi protokollal rendelkezik.

Budapest.2006.okt. 30.
Szőke Antal.