Danku Zsolt

SOS Szolgálat Alapítvány Danku Zsolt

Tisztelt Támogatók, segíteni szándékozók!

Miden ember rémálma, hogy születendő gyermeke betegen jön a világra.  Elmondhatatlan,az a fájdalom,melyet mikor a orvosok közlik a szülővel hogy beteg a gyermeknek diagnózisát,miért pont az én gyermekem. Miért pont velünk történik ilyen és ilyen kor még fel se fogjuk, hogy mit mondanak az orvosok

Nevem: Danku Zsolt, születtem Debrecenben, 2006 június 16-án. édesanyám neve:  Ámit Edit   (Danku Ferencné) lakcímem: 4523 Pátroha, Táncsics u. 25. sz. , Telefon: 06-70-546-8847

Szüleim testvéremmel együtt nevelnek, nővérem Viktória 12 éves és a helyi Móricz Zsigmond Általános Iskola 5. osztályos tanulója. Félévi eredménye 3,6. Betegségemben gyakran vigasztal, őt is megviselte állapotom, szüleimnek pszichológushoz kellett hordania.

Én születésem óta vagyok beteg, három hetesen már újra kellett az orvosoknak éleszteniük, és ez hat hetes koromban is megismétlődött. Szüleim Debreceni Klinikára hordtak betegségemmel kiderült, hogy refrux betegségem van. Akkoriban, hatszor volt tüdőgyulladásom, így 10 hónaposan felkerültem a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájára.  Ott szembesültünk azzal a ténnyel, hogy állapotom nehezen diagnosztizálható, ezért a szüleimmel Bécsbe kellett 15 hónapos koromban utazni. Ott azt állapították meg, hogy nekem hiányzik a hasfalhártyám, amely a belső szerveimet tartaná. Akkor meg akartak műteni, de szüleim még nem egyeztek bele.
Később asztmát is diagnosztizáltak nálam. Többször vittek az erdélyi Parajd só-barlangjába, ami nagyon sokat segített. További problémáim vannak a vesémmel, vékony és vastag belemmel.

A budapesti orvosok szerint egészségi állapotom javulásához, hashártya beépítése lenne szükséges, amit Franciaországban tudnának elvégezni, amikor állapotom ezt engedi és orvosaim is javasolják.

Amikor állapotom engedi, rendszeresen járok a helyi általános iskolába. Tanulmányi eredményem nagyon jó. A tanító nénik gyakran dicsérnek meg, hogy ügyes vagyok.

Egy alapítványnak köszönhetően ez évben sikerült kijutnom a bécsi Wiener Privát Klinikára egy MRI és egyéb vizsgálatokra. A bécsi klinika javaslata alapján Németországba kellene mennem további vizsgálatokra és gyógykezelésre, ez év augusztusában Sajnos ezek a vizsgálatok és a várható gyógykezelés nagyok sok pénzbe kerülnek, ezért kérem a jó szándékú, engem támogatni szándékozó embereket, hogy segítsenek. Szüleim szerény lehetőségükhöz mérten mindent megtesznek a felépülésemért. Már egy műtét utáni hazajövetelhez készen áll a steril szobám. Én pedig nagyon szeretnék meggyógyulni, játszani testvéremmel, társaimmal.

Zsoltika szülőjeként azért fordulok Önökhöz, hogy segítsenek, minden segítséget szívesen fogadunk. Jószándékú segítségüket előre is tisztelettel megköszönjük.

Köszönettel:  Danku Ferencné

egy aggódó Édesanya