Dominikai Köztársaság közleménye

A MEDRA nevű cég közleménye a Dominikai Köztársaságból

3952 Ridgemont Drive, Malibu, CA 90265
Ingyenesen hívható szám: (800) 386-9121 · Tel: (310) 455-5300 · Fax: (310) 455-5318
Email: medrainc@aol.com · Honlap: www.medra.com
Orvosigazgató: William C. Rader, M.D.

Tájékoztató az embrionális őssejt-terápiáról

Az embrionális őssejt-terápia egy olyan orvosi kezelés, melynek során emberi magzati őssejteket (testünk “anyasejtjeit”) ültetik át a páciensbe. Ezeket a sejtszintű építőköveket általában intravénásan (pluripotens vérképző őssejtek) vagy bőr alá adva (idegi őssejtek) juttatják a szervezetbe. Az eljárás fájdalommentes, körülbelül egy órán át tart, és nincsenek negatív mellékhatásai.

Az embrionális őssejt megkeresi, beazonosítja, majd megkísérli kijavítani a felfedezett károsodást vagy hiányt, valamint elindítja a növekedési tényezőket, mellyel serkenti a szervezet önjavító mechanizmusait.

Csontvelő-átültetéssel sikeresen kezelnek különféle daganatos, autoimmun- és genetikai betegségeket. A hagyományos csontvelő-átültetéssel vagy a köldökzsinórvér-őssejt átültetéssel szemben az embrionális őssejt-átültetés fő előnye az, hogy nincs szükség a megfelelő donor megtalálására irányuló nehéz és olykor eredménytelen kísérletekre.

Az embrionális őssejtnek nincsen antigénje (sejtszintű ujjlenyomata) ezért kilökődési reakciók nélkül bárkinek adható, miáltal kiküszöbölhető az immunelnyomó terápia használata (gyógyszerekkel elnyomják a nagyon is fontos immunrendszert).

Az embrionális őssejt-terápiában nem létezik a graft-versus-host reakció (a beültetett sejt kilökődése, a csontvelő- és a köldökzsinórvér-átültetés veszélyes és esetenként végzetes komplikációja).

Annak köszönhetően, hogy ellenőrzött képességük a gyors osztódás és a növekedési tényezők azonnali elindítása, az embrionális őssejtek olykor képesek gyorsan visszaállítani az elvesztett funkciókat.

Az embrionális őssejt ezen tulajdonságai egyedülálló beavatkozást tesznek lehetővé sok beteg számára, akik különböző betegségekben szenvednek és mostanáig semmilyen gyógymód nem létezett gyógyításukhoz.

Néhány ilyen betegség:
agyi bénulás, agykárosodás, Alzheimer-kór, anémia, autizmus, cukorbetegség, depresszió, divertikulitisz, epilepszia, fekélyes vastagbélgyulladás, gerincvelő-sérülések, immunelnyomás, impotencia, krónikus fáradtság szindróma, leukémia, Parkinson-kór, rák, reumás izületi gyulladás, sarlósejtes anémia, szklerózis multiplex, szisztémás lupusz eritematózus és sztrók.