Dr. Török Béla Óvoda, általános iskola, Speciális Szakiskola

Dr. Török Béla Óvoda, általános iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Diákotthon és Gyermekotthon

S.O.S Szolgálat Alapítvány Közhasznú
Nemzetközi Társadalmi Szervezet
Balogh Csaba Úr részére

Intézményünk a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Diákotthon és Gyermekotthon (1142 Budapest, Rákospatak utca 101.) szeretné megszervezni a 2008. évi gyermeknapi programot a Zuglói Sporttelep Csömöri úti pályáján a budapesti érzékszervi fogyatékosokat oktató-nevelő intézmények részvételével 2008. június 5-én, csütörtökön.

E program megvalósításához kérnénk az Önök tárgyi segítségét (jutalmazáshoz pld. édesség, üdítők, ásványvíz, tombolához különféle játékeszközök, kézműves foglalkozásokhoz különféle anyagok, eszközök stb.) esetleg anyagi támogatásukat is szívesen fogadnánk (pálya bérleti díj fizetéséhez).

Tervezett létszám: 600 fő

A fent említett program „Mások Világa” néven kerülne megrendezésre. A rendezvény három fő témakört ölelne fel.

1. Gyermekek világa
Ez a téma, illetve program magába foglalná minden gyermek részére szóló programok összességét, pld: játszóház, vetélkedők, táncház, sorversenyek.

2. Extrém világ
Ebben a témában lehetőség nyílna a gyermekek számára – kizárólag megfelelő szakmai segítségnyújtás mellett – olyan „extrém” sportok kipróbálására, mint pld. mászófal, kötélpálya, quad, íjászat, lovaglás megismerésére.

3. Mások világa
Ebben a témakörben olyan játékos feladatok (tapintásos, szájról olvasás, stb.) illetve akadálypályák (pld. kerekes-székes, vak-labirintus) megvalósítását tervezzük, amely nemcsak a fogyatékkal élő gyermekek számára, hanem az ép gyermekek számára is betekintést nyújthat „mások világának” megismerésére.

A tervezett programban minden intézmény lehetőséget kapna 15-20 perces bemutatkozásra, rövid műsorral.

Megtisztelő segítségüket előre is köszönjük!

Budapest, 2008. március 5.

Üdvözlettel:

Halász Éva
Diákotthoni igazgatóhelyettes

SOS Alapítvány
Balogh Csaba Úr részére
Tisztelt Balogh Csaba Úr!

Intézményünk, amely hallássérült gyermekek oktatás-nevelésével foglalkozik minden évben hagyományosan szervez gyermeknapi rendezvényt.

Ebben az évben május 28-ára tervezzük gyermeknapi programunkat, melyen kézműves foglalkozásokat, sportprogramokat szervezünk. Meghívott vendégeink élő zenés előadással kedveskednek a gyermekeknek, kollégáink szabadtűzön való főzést terveznek.

A rendezvény lebonyolításához és a gyermekeknek szánt kisebb ajándékcsomag összeállításához szeretnénk kérni segítségüket.  (édesség, üdítő, játék eszközök)

Iskolánk hallássérült tanulóinak száma: 160 fő

Intézményünkben számos hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermek tanul. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk számukra egy maradandó élményt nyújtani.

Előzetes költség kalkulációnk alapján a rendezvény megszervezésére az intézmények saját költségvetéséből a teljes anyagi forrás sajnos nem áll rendelkezésre.

Ezért kérjük, és örömmel vesszük az Önök adományát rendezvényünk színvonalas megvalósítása érdekében és egyben megköszönjük előző évi gyermeknapi rendezvényünk támogatásukat is.

Felajánlásukat előre is megköszönve,

Tisztelettel:

Halász Éva
Diákotthoni igh.

Budapest, 2009. április 22.

Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,

Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Diákotthon és Gyermekotthon

1142 Budapest, Rákospatak utca 101.

e-mail: drtbisk@nagyothallo.info.hu

weblap: www.nagyothallo.info.hu