Gaal Gaszton Gyermek és Ifjúsági Közhasznú Alapítvány

Gaal Gaszton Gyermek és Ifjúsági Közhasznú Alapítvány

Gaal Gaszton Gyermek és Ifjúsági Közhasznú Alapítvány

 

Tisztelt lehetséges Támogatónk!

Tudomásunkra jutott, hogy az Önök szervezete szívesen támogatná működő cserkészcsapatok eddig felmerült kielégítetlen igényeit.
Ezen alkalmat megragadva, megemlítenék néhány olyan eszközt, berendezési tárgyat, aminek megléte nagyban megkönnyítené működésünket.
Csapatunk 25 éve alakult, eszközeink, berendezéseink is hasonló korúak. A negyed évszázad megviselte a felszereléseinket,
részben a korszerű anyagok kifejlesztése, részben a használat és másrészt a magasabb igény indokolttá teszi ezek lecserélését.
Vászon sátrainkat a nap elégette, varrásukat az időjárás viszontagsága kikezdte. Javításra, impregnálásra szorulnának. Kiszárításuk nehézkes.
Ezért szeretnénk beszerezni 8 db 8 személyes „műanyagalapú” sátrat.
Gulyáságyúnkat a honvédségtől örököltük, már akkor 50 éves volt, a „gáztüzelés” nem használt állagánk, lemezei elégtek. Javíthatatlan.
400 literes, vontatható csobogónkat 10 éve ellopták, a MÉH-be leadták, és ott feldarabolták. Hiányát máig szenvedjük.
Régi vágya tagjainknak egy éjjellátó készülék, ami az őrség munkáját, könnyítené, érdekessé tenné, mivel nem csak a „2 lábú vadat”, hanem a négylábút is megfigyelhetné éjszaka.
A csapatban több állami gondozott tag tevékenykedik, akik nem rendelkeznek kerékpárral. Biciklis portyáinkhoz nekik kölcsönözni kell. Jó szolgálatot tennének a tábori bejárásainkhoz is.
Szerszámaink (ásó, balta, fűrész) leharcoltak, pótlásra szorulnak.
Hűtőszekrényünk elektromos, ezért villanyhálózathoz kötött. Idei táborban is közel 10 km távolságból kellett megközelíteni,
naponta többször. Ideális lenne egy PB üzemű berendezés, amit helyben tudnánk használni.
Gázzsámolyaink örököltük a helyi üdülők leselejtezéseik folytán. Tönkrementek és megbízhatatlanok. Cserére szorulnak.
Edényink zománcozottak ezért ütöttek, vertek. Korszerű, ínox anyagúak könnyen tisztíthatók, a tisztiorvosi ellenőrzéskor javasolták cseréjüket.
Tábori csapatzászlónkat a szélsőséges időjárás rongyosra tépte 25 év alatt, a selyem alapanyagú, hímzett zászló igen megviselt.

Kérjük, támogatásukkal örvendeztessék meg cserkészeink munkáját, életét. Fáradozásukat megköszönjük!

Balatonboglár, 2015.07.16.

Tisztelettel,
Pauer Sándor cst.
a csapat alapítványának kuratóriumi elnöke

 

 

 

 

Átvételi elismervény PDF

Támogatás kérése PDF

Átvételi sapkák PDF