Jó hír a gerincvelő sérülteknek és egy új remény

Nemsokára az orvostudomány egy szenzációs kísérlet végére tehet pontot.

1987-óta folynak kísérletek egy „Neurogél” fantázia nevű anyag kísérletről. Az állatkísérletek befejeződtek.

„Stéphane Woorly számol be megdöbbentő kutatási eredményeiről. Egy macska műtétet mutat a film ahol a neurogelt  használják.
Javulása is igen IM PRESSZIONÁLÓ – fél év alatt a hátsóvégtag mozgása és terhelhetősége helyreállt az után, hogy átvágták a gerincvelőt.
Egy műtéti részlet látható, melyen  – talán –  1 centiméter él hosszú neurogél darabkát ültetnek be a gerinccsatornába a hiány helyére.

A neurogélről annyit mond, hogy “szintetikus polimer szövet”, teljesen szintetikus anyag, sterilizálható, nem okoz kilökődési reakciót  Azt mondja, hogy a neurogél segíti azt, hogy a regenerálódó idegrost megtalálja az útját a másik véghez – eközben valamiféle nyomás fontosságát emlegeti… A  REGENERÁCIÓS  FOLYAMAT  VÁRAKOZÁSON  FELÜLI  gyorsasággal zajlik (ez érzékelhető a macskáról készült filmen is, már 7 nap múlva észlelhető bizonyos javulás).

Franciaországba alapítványok alakulnak a majdani műtéti költségek finanszírozására.

A Franciák elmondása szerint nagyon magas költségű kísérleti folyamat, amit a kormány nem támogat.”