Kuti Kiss Csabi

SOS Szolgálat Alapítvány Kuti Kiss Csabi

Szia Csaba!

Szeretnék segítséget kérni Tőletek egy látrányi család részére.

Az édesanyát Kuti Kiss Károlynénak hívják, 8681 Látrány, Rákóczi u. 130/2.sz. alatt lakik, egyedül nevelve három kiskorú gyermekét. Kuti Kiss Csaba (sz.: 1995.06.08.) születésétől fogva Laurence-Moon-Bardet-Biedl szindrómában szenved. Az édesanya tudomása szerint ezt a ritka szindrómát Magyarországon csak 2-3 gyermeknél diagnosztizálták.

A mindennapokban kisfiánál mentális retardáció figyelhető meg, beszélni nem tud, csak hangokat ad ki. Ehhez társulnak még vese-, máj-, kardiális deformitásai is, aminek következtében gyakran minden előjel nélkül kap epilepsziás rohamot (többször újra kellett már éleszteni). A szindrómához társul a gyermek alsó végtagjainak rövidülése is, aminek következtében bár járni tud Csabi, de csak segítséggel, mozgáskoordinációs problémái miatt. A gyermek önellátó életre képtelen, az édesanya eteti, pelenkázza, gondozza, éberen felügyeli gyermeke állapotát, akinek születéskor a szakemberek 12-13 évet jósoltak.

Az édesanya gyermekét hetente 3 alkalommal viszi Kaposvárra a Napsugár intézetbe, fejlesztő foglalkozásokra. Reggel 9-re viszi gyermekét, majd hazajön és 12.30-ra megy érte. Naponta 4x teszi meg a Kaposvár – Látrány utat. Muszáj hazajönnie, a háztartási munkálatokat, alkalmi munkákat elvégezni.

Kisebbik gyermeke Kuti Kiss Milán (sz.: 2005.01.23.) ételallergiával született. Étrendjéből mellőzni kellett a hús-, liszt-, tejtermékeket. Jelenleg “csak” a tejallergiája maradt meg, súlyos ekcémával.

Az édesanya egyedül küzd gyermekei nevelésével, segítséget, akár gyermekei részére rövid időre nyújtott felügyelet formájában sem kap, senki nem meri vállalni a gyermekeket, elsősorban Csabi súlyos betegsége miatt. Az édesanya havonta kb.: 10.000 Ft-ot fizet Kaposváron Csabi fejlesztésére, ami viszont a nehézséget okozza az a benzinköltség.

Az édesanya erőn felül próbál minden tőle telhetőt megtenni gyermekei fejlődése érdekében, munkákat vállal, próbálja minden napjukat széppé varázsolni, boldoggá tenni őket, mert tudja, hogy minden egyes Csabival töltött nap ajándék számára. Nem adja fel, élvezi és kihasználja az újabb napokat! Az édesanya két férjét is elveszítette már, mindkettő elhunyt. Sírni mások előtt nem szokott, az az estékre marad, amikor senki sem látja őt.

Szeretném a családot, ezt a határozott, nagyon kitartó, erős édesanyát és gyermekeit figyelmetekbe ajánlani és arra kérni Téged, az Alapítványt, hogy lehetőségeitekhez mérten próbáljatok számukra segítséget nyújtani. Az édesanyával való kapcsolatfelvételre megadta a telefonszámát: 06-70/321-5388.

Köszönöm!

Hajcsár Éva

Alapszolgáltatási Központ Balatonlelle

Tisztelt Cím!

Kuti Kis Károlyné vagyok. Középső fiam, Kuti Kis Csaba, fejlesztésre szorul. Hetente 3-szor kell Kaposvárra vinnem, aminek a költségei sajnos nagyon megterhelőek számomra.
3 gyermeket nevelek egyedül, ezért kérem hogy a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központban a költségeket átvállalni szíveskedjenek, amennyiben erre van lehetőség.

Tisztelettel:
Kuti Kis Károlyné