Molnár Balázs Svájc

Molnár Balázs 17 éves kisfiúnak üvegcsont nevű betegsége van, kerekes székben közlekedik.
A kisfiúra az RTL Klub Fókusz című műsora hívta fel figyelmünket.
Alapítványunk egy német klinikával lelevelezte a zárójelentések és röntgenek kíséretében a műtét feltételeit. Egy teleszkópos titánium rúd beültetését javasolták a német klinikáról, 40.000 Euró azaz közel tíz millió Ft összegért. Ezt az összeget alapítványunk nem tudta előteremteni a meghatározott időn belül, ezért a Heim Pál kórház közreműködésével meghozatta a beültetendő titánium rudat.
A sikeres műtétet a Heim Pál kórház ingyen elvégezte, az eszközöket az alapítvány térítette, valamint sikerült az említett kórházat támogatnunk kétmillió Ft összeggel is.
Balázst még további három műtét várja itthon. A család Sarkadon lakik ezért alapítványunk több ízben támogatta a kórházi utazás és fenntartózkodás költségeit.

Balázska nagyon előrehaladott, súlyos üvegcsont betegségben szenved. Oly annyira súlyos az állapota, hogy a szülők elmondása szerint egy-egy mozdulatnál eltörik a csontozata. Ezért szállítása, utaztatása szinte megoldhatatlan. Nagyon sokszor műtötték és még műteni is fogják. Évente két-három alkalommal ültetnek be combjához platina rudat mely rögzíti a csontokat, de a gyermek fejlődésével párhuzamosan a rudakat cserélni kell műtét útján.
Németországban és Ausztriában szinte minden kórházban úgynevezett teleszkópos eljárást használnak ebben az esetben. A lényege, hogy a gyermek fejlődésének megfelelően nyúlik a teleszkóp. Így a betegnek csak 4-5 évente kell új műtéten átesni ahol a teleszkópokat cserélik.