Nagy Jánoska

“Egy fény kialudt”

Nagy Jánoska elmúlt két éves. Születésekor agyvérzést kapott és ennek következtében nem tud beszélni, felülni. Nagy fájdalmai vannak, antibiotikumokat rendszeresen kap. Az Édesanya egyedül neveli Jánoskát két óvodás testvérével együtt. A megoldást a gyógyulásra a külföldi gyógykezelés jelentené. A kijevi klinika visszajelzése szerint nagy esély van Jánoska gyógyulására őssejt beültetéssel. Ennek a beavatkozásnak költségeire a szülőnek esélye sincs, hogy előteremtse. Ezért kérjük a támogatókat, hogy segítsenek Jánoska gyógyulásában.

Tisztelt Alapítvány!

Kisfiam, Jánoska oxigénhiánnyal született és kapott egy agyvérzést, ami miatt azóta sem tud beszélni, valamint felülni és járni, pedig már most 4 éves. Születése óta rendszeres orvosi felügyelet alatt áll mindent megpróbáltunk, hogy a lehető legjobb eredményt elérjük a fejlődésében. Kezdve a Dévény Anna féle gyógytornától a korai fejlesztőig várt javulásig. Mindez rengeteg fájdalommal, fáradsággal. Minden kicsi javulásánál óriási boldogsággal, nagyon-nagy szeretetben csináltuk végig, a saját erőnkből.

2008 áprilisában alapítványok segítségével Kijevben megtörtént az első őssejt beültetés, de ezt 8 hónap múlva meg kell ismételni, és ez lenne a fontosabb, és eredményesebb kezelés. A Kijevi Professzor szerint nagyon jó esélyeink vannak a teljes gyógyulásra. A kinti kezelés óta a kisfiam nagyon sokat változott pozitív irányba. Azóta mozog, forgolódik, nevetgél, sokszor már hangosan is. A kezelés előtt csak üvegből tudott enni, de most már kanalas dolgokat is eszik. Ezt mi a közvetlen környezetében élők is tapasztaljuk, de aki ritkábban látja nagyon meg van lepődve a fejlődésén.

Jelenleg lehetőségünk van a kiutazásra, de ehhez a saját erőm sajnos nagyon kevés. Ezért szükségünk van az Ön jótékony segítségére is.
Tisztelettel:

Derecskei Ágnes