Őssejt-terápia alkalmazása az autizmus kezelésében

Abstract

Az autizmus spektrum zavarok (ASD) közé olyan idegfejlődési rendellenességek tartoznak, amelyek manapság már nagy arányban fordulnak elő, minden 166 gyermekből egy szenved miattuk. Ezen betegségek leggyakoribb formája maga az autizmus. Számos neurofiziológiai tünet jellemző rá, ezek közül az immunrendszer abnormális működése, valamint a neurális hipoperfúzió (agyi vérkeringési zavar) a leginkább ismertek. Úgy néz ki ezek a problémák a megváltozott és patológiás gyulladásos folyamatok miatt lépnek fel. A mezenchimális őssejtekkel (MSC) történő gyógykezelés a graft versus host betegség (szervátültetést követő szerv-kilökődés)  és a Crohn-betegség (krónikus bélgyulladás) során már a klinikai kipróbálás utolsó fázisában van, ezek a kórok az immunrendszer hibás működése miatt alakulnak ki. A köldökzsinórvérből származó CD34+ sejtek jól ismert angiogenezis stimulálók (erek újraképződését serkentik), amelynek fontos szerepe van periferiális iszkémia és agyi iszkémia (keringési elégtelenség) során. Ezen felül vannak olyan adatok a klinikumban, amelyek igazolják a CD34+ sejtek jótékony hatását autisták gyógykezelésében. Kutatócsoportunk célul tűzte ki az MSC és a CD34+ sejtek terápiában történő kombinálását és ezzel a kezelést autista gyermekek esetében.

sos Szolgálat Alapítvány Autizmus kezelése

Amit gyógyítanak őssejttel:

A központi és perifériás idegrendszer megbetegedései :  a sclerosis multiplex, POST-hipoxiás encephalopathia, a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór, az amiotrófiás laterális szklerózis, szív-és neurocirculatory dystonia, neuralgia, isiász, alvászavarok, a rehabilitáció utáni  és  traumás agysérülés, bénulás, a poszttraumás agy és szellemi fejlődés lemaradás , mentális retardáció, agyhártyagyulladás következményei, újszülött oxigénhiány.

A keringési rendszer megbetegedései: miokardiális infarktus utáni  rehabilitáció, a szívkoszorúér-megbetegedése , myocardialis diszfunkció és cardiosclerosis; myocardiodystrophy különböző eredetű cardiomyopathia, az érrendszeri megbetegedése következtében  az alsó végtagok esemiája.

A  máj és egyéb  emésztőrendszer megbetegedései: Krónikus hepatitis a különböző eredetű, beleértve a májzsugor utáni  vírusos májgyulladás, peptikus fekély és 12 nyombélfekély, colitis ulcerosa, Crohn-betegség.

Vérképzőszervi  és immunhiányosság megbetegedései : a hypochromic vérszegénység, lymphoma, lymphogranulomatosis, myeloma multiplex, akut és krónikus leukémia, myelodysplasiás szindróma, subleykemichesky mieloz; különböző eredetű másodlagos immunhiányos állapotok.Nagy hatásfokú a sejtterápiás korrekció az  immunhiányos  onkológiai megbetegedések kezelésében.

Endokrin megbetegedések: diabetes mellitus második típusa,  a cukorbetegség szövődményeinek komplex kezelése, a pajzsmirigy megbetegedései,  a nemi mirigyek működésének elsődleges és másodlagos elégtelensége.

A bőr és különböző eredetű égési sérülések kezelésére:  a bőr égési  és mechanikai sérülései, régi gyógyulatlan sebek kezelése(cukorbetegség, érrendszeri), bélrendszeri fekély,  különböző eredetű sebek (beleértve a tetoválás és anyajegyek eltávolítása után sebek ) stb.

Minden betegnél előbb a kórtörténetét kérik, a legutóbbi vizsgálati zárójelentést.

Egy hét alatt elemzik és véleményt mondanak, hogy lehet e náluk gyógyítani a beteget.

Ha kezelik, akkor előbb sejtmintát és vérmintát vesznek az első kiutazáskor az 3-4 nap.

Aztán egy hónap után lehet jönni az őssejt terápiára kb. 1 hét.

A klinikán vannak fizetett kórtermek 100 dollár naponta.

A szervezet megfiatalítása  őssejttel és a krónikus fáradtság szindróma gyógykezelése,

fibroblaszt sejtkezelés az arc megfiatalítására:

SOS Szolgálat Alapítvány Autizmus kezelése