Szatmári Martin

SOS Szolgálat Alapítvány Szatmári Martin

Szatmári Martin 13 éves ceglédi kisfiú.
Súlyos izomsorvadásban szenved. A szülők és a támogatók segítségével ez év márciusában sikerült kijutni a családnak Kijevbe a Romodonov klinikára Dr. Picskur professzorhoz.
Martin megkapta az első őssejt beültetését Kijevben és a professzor, valamint az itthoni gyógytornászok szakmai véleménye, hogy nagyon kellene a második beültetés is.
A család anyagi körülménye nem teszi lehetővé a második őssejt beültetés finanszírozását és ezért kereste meg alapítványunkat, hogy a lehetőségeinkhez képest segítsünk.
Alapítványunk a gyűjtő alapítványokkal, valamint a külsős forrás szervezőkkel időrendbe állítják Szatmári Márton ügyét és elkezdik az országos gyűjtés és támogatók szervezését.

Családlátogatási jelentés.

Szatmári Martin 13 éves ceglédi kisfiú. Súlyos izomsorvadásban szenved.
Az első őssejt beültetésnek is szemmel látható eredménye van, de ez csak akkor lesz tartós, mennyiben záros határidőn belül legalább még egyszer kapna őssejtet a gyerek. A család anyagi körülménye nem teszi lehetővé a második őssejt beültetés finanszírozását, és ezért kereste meg alapítványunkat, hogy a lehetőségeinkhez képest segítsünk.
Alapítványunk a gyűjtő alapítványokkal, valamint a külsős forrásszervezőkkel időrendbe állítják Szatmári Márton ügyét és elkezdik az országos gyűjtés és támogatók szervezését.
2006-10-20 Személyesen meglátogattam az Édesanyát, és a következőkben tudok beszámolni az alapítvány kuratóriumának.
Az Édesanya egy kis vállalkozását üzemeltetett. Míg jelen voltam az üzletben kb.3 vásárló vásárolt mindösszesen 800.- értékben. A család nem él szegénységben, de mindennapos pénzügygondokkal küzdenek.
A család jelenleg kb. 300 000.-ft-al rendelkezik a gyermek második gyógykezelésére. Ez az összeg helyi gyűjtésekből jött össze.
A nevelőapa munkanélküli, de alkalmi munkákból havi 50 – 60 000.- Ft előteremt. A gyermek édesapja hosszabb ideje nem fizet gyerektartást. Az édesanya most fontolgat egy bírósági pert gyermektartás ügyébe.
Az anyuka elmondása szerint bevételi forrásuk havonta kb. 200 000.-
míg a kiadásuk meghaladja a 150 -180.-Ft.
Kiadások részletezése:
Segítő, aki de. a gyermek felügyeletét ellátja 30 000.- Ft
Iskola, mint magántanuló havi 80 000.- Ft
Gyógytornászhoz gépkocsi-igénybe vétel 15 000.- Ft
Az első gyógykezelésre felvett hitel törlesztése havi 50 000.– Ft
A család bevétele:
Jövedelmek, 180 – 220 000:Ft.
Szükséges a családi kasszába a nagymama havi nyugdíja is.
A Szatmári család egy kétgenerációs kertes családi házban lakik ahol a haszonélvezet az anyai nagymamát, illeti. Házuk rendezett igényesen berendezve, de mentes minden luxus alól.
Javaslom az alapítvány elnökségének, hogy a gyűjtő alapítványoknál szorgalmazza a gyűjtést, hogy a novemberi kiutazás elérhető közelségbe legyen.

Budapest. 2006-10-21
Szőke Antal.

Kedves Csaba!

Megérkezett a segítség nagyon szépen köszönjük.
Boldog Karácsonyt, és jó egészséget kívánunk.

Ágnes. Martin.