Szélrózsa program Békéscsaba 2003

Szélrózsa program Békéscsaba 2003

2003. március 01. Békéscsaba
200 fő gyermek részére gyermekprogram és étkeztetés

A miskolci VIN’S gyermekalapítvány, közösen a fonyódi S.O.S. Szolgálat gyermekalapítványával, elindította a Szélrózsa elnevezésű mozgalmat, melynek keretében az ország különböző városaiban gyermekétkeztetést bonyolítanak hátrányos helyzetű gyermekek részére. A Szélrózsa fővédnöke Csehák Judit egészség-ügyi, szociális és családügyi miniszter. A program első állomása Salgótarján volt február 1-jén, ahol 500 gyermeknek adtak élelmiszert, édességet, némi gyümölcsöt. A salgótarjáni Szélrózsa a helyi önkormányzat, valamint vállalkozók, magánemberek és cégek támogatásával jött létre.
A mozgalom második állomása Békéscsabán lesz március 1-jén, szombaton 11 órától a Szabó Pál Téri Általános Iskolában. A rendezvényt az S.O.S. Szolgálat Alapítvány békéscsabai munkatársa szervezi az önkormányzat segítségével, helyi vállalkozók, cégek, magánemberek támogatásával. A szervezők itt is mint-egy 500 gyerekre számítanak.
A március 1-ji rendezvényen is eladásra kínálja az alapítvány saját készítésű játék-ajándék csomagjait 1000 forintos egység-áron, valamint más termékeket. A megvásárolt csomagokat tetszés szerint szét lehet osztani a helyszínen a gyermekek között. A rendezvényeken befolyt adományok összegéből indítja az alapítvány a következő városban megrendezendő gyermekétkeztetést, valamint lehetőségeihez mérten olyan gyógykezelésekhez is segítséget nyújt, amelyeket csak külföldön lehet elvégezni.