Virág Zsolt

SOS Szolgálat Alapítvány Virág Zsolt

Virág Zsoltnak hívnak,1990.02.25-én születtem Győrben. Sokáig édesanyámmal éltem egyedül,mert szüleim elváltak. Jelenleg Édesanyámmal, élettársával és öt hónapos kishúgommal élek együtt. Kisgyermekként tele voltam energiával, ezért anyukám 4-évesen beíratott ovis tornára Borkai Zsolthoz. Innen egy év után kiválogattak és a Bercsényi DSE tornaszakosztályába kerültem ahol 1995-től Szűcs Róbert foglalkozott velem. Általános iskolai tanulmányaimat a Móra Ferenc Általános Iskolában végeztem testnevelés tagozaton. Jelenleg a Bercsényi Miklós Gimnázium és Szakközép Iskola sport osztályában tanulok 11.évfolyamon.A tornát gyerekkorom óta komolyan vettem,mondhatom az életem szerves részévé vált. Hét korosztályos magyar bajnoki címet nyertem,12-szer szerepeltem az ifjúsági válogatottban.2006-ban az ifjúsági Európa Bajnokságon 10.helyezést elért csapat tagja voltam. Fiatal koromnál fogva még 2008-ban is indulhattam volna az ifi EB-n, több szeren is érmes reményekkel. Sajnos azonban versenyzői pályafutásom egy szerencsétlen mozdulat miatt kettétört.2007.03.25-én, a makói diákolimpián a talajgyakorlatom végrehajtása közben az egyik elemből rosszul érkeztem a talajra és súlyos gerincsérülést szenvedtem az 5.és 6. nyakcsigolya magasságában. Jelenleg lábaim nem mozognak, kezeimet is csak csuklóig tudom mozdítani. Most az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben tartózkodom Budakeszin. Bár orvosaim szerint csekély rá az esélyem, de én hiszek a felépülésemben, és mindent elkövetek, hogy ez sikerüljön. Szeretnék őssejt beültetésre kijutni külföldre, amely talán a legnagyobb remény a felépülésemre.
A sporttól és a tornától nem szeretnék eltávolodni, most is szívesen nézem a sportközvetítéseket a televízióban, és amennyiben talpra tudok állni szeretnék edzősködni és átadni azt a tudást amelyet tornával eltöltött 12 év alatt szereztem.

SOS Szolgálat Alapítvány Virág Zsolt

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk nagyon sok szeretettel az alapítvány vezetőinek és minden munkatársának !!!!! Virág Zsolt és családja! (2008)